Spune-ti parerea

Daca doriti sa fie adaugate noi rubrici sau ai ceva de spus in legatura cu site-ul, ne puteti scrie direct din pagina de contact, folosind formularul sau pe e-mail: primariacaragiale@gmail.com De asemenea, ne puteti contacta zilnic, de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00 la telefon 0245660332, fax 0245660423, si mai nou pe forumul nostru.

Contor vizitatori


Sustinem

o9atitudine.ro Magazin de ecologie

Cererile pentru subventiile de la APIA pot fi depuse si online

In atentia beneficiarilor de subventii agricole de la APIA!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că este disponibilă aplicaţia IPA online, prin intermediul căreia fermierii care intenţionează să solicite sprijin pe suprafaţă completează electronic cererea de plată.

Astfel, pe baza unui nume de utilizator şi a unei parole de acces furnizate de APIA, fermierul accesează IPA online şi completează electronic declaraţia de suprafaţă.
Unul dintre avantajele utilizării IPA online constă în faptul că fermierul nu mai are nevoie de hărţi pe hârtie. Mai mult, în urma digitizării parcelei, sistemul măsoară şi afişează suprafaţa digitizată, iar pentru a verifica localizarea corectă a parcelei, solicitantul poate utiliza un instrument de măsurat. Dacă fermierul nu este sigur de localizarea parcelei,
se poate deplasa în teren pentru a identifica anumite elemente de reper.
Ulterior, cu această declaraţie de suprafaţă, completată electronic şi tipărită, fermierul se prezintă la Centrele APIA pentru depunerea cererii de plată. Alături de declaraţia de suprafaţă, fermierul trebuie să completeze un formular cu date de identificare ale exploataţiei şi o anexă în care bifează schemele/măsurile de sprijin solicitate. Pentru fermierii care au depus cereri în anii precedenţi, formularul de identificare este pretipărit, fiind actualizat doar dacă au apărut modificări faţă de datele anterioare.
Campania de depunere a cererii de plată pentru schemele/măsurile de sprijin pe suprafaţă SAPS 2010 se derulează în perioada 1 martie – 17 mai 2010, însă declaraţia de suprafaţă se poate deja completa electronic prin accesarea IPA online.

Sursa: Agentia de Plati si Interventie in Agricultura

Adresa IPA Online: http://lpis.apia.org.ro

18 comments to Cererile pentru subventiile de la APIA pot fi depuse si online

 • ce acte iti trebuie pt a lua subventiile de pamant …??????????? un mail va rog

 • admin

  Pentru subventie trebuie sa va prezentati la Agentia de Plati si interventii in agricultura, cu buletinul de identitate si un extras de cont, unde veti completa o cerere de subventie.

 • marian

  ce acte imi trebuie pentru a obtine subventia la vaci?am 5 vaci

 • admin

  Pentru raspunsul la intrebarea dvs trebuie sa va adresati Agentiei de Plati si Interventii in agricultura de care apartineti.

 • ARMENE ALINA

  AM 60 OI SI 10 HA DE PAMANT .CE ACTE IMI TREBUIE PENTRU A BENEFICIA DE SUBVENTII.NU AM LUAT NICIODATA SUBVENTII NICI PE PAMANT NICI PE OVINE.CARE ESTE DATA LIMITA PENTRU A DEPUNE DOSARUL?

 • ARMENE ALINA

  nu imi poate raspunde nimeni?as vrea sa stiu cat mai repede

 • admin

  Stimata doamna,
  Dupa cum am raspuns si interlocutorului de mai inaintea dvs, trebuie sa va adresati Agentiei de plati si interventii in agricultura de care apartineti. Primaria I.L. Caragiale nu acorda subventii agricole de nici un fel.

 • adina

  buna ziua as dori sa stiu si eu daca ai pamantul in arenda daca mai poti sa iei subventie sau trebui sa il lucrezi ca sa iei acesti bani va multumesc

 • admin

  Institutia care va poate lamuri este Agentia de plati de care apartineti (probabil Moreni). Luati legatura cu reprezentantul acestei institutii pentru toate detaliile.

 • Coman Adrian

  vreau sa stiu si eu pana cand se fac acte pt.subvntii.Si ce acte trebuie ,si cat ha de pamant trebuie sa ai ca sa iei subventi.va multumesc mult.

 • costi

  buna ziua. as vrea sa stiu si eu daca se pot lua subventi pentru solarii. va multumesc

 • admin

  Pentru subventii trebuie sa va adresati sucursalei APIA de care apartineti si nu primariei!

 • buna as vrea sa stiu si eu ce acte sunt necesare pentru tineri fermieri pentru subventia 112

 • admin

  Pentru aceste informatii este necesar sa va adresati Agentiei de Plati in raza careia va aflati (pentru I.L. Caragiale = APIA MOreni).

 • anca

  buna am si eu o intrebare parintii mei au decedat amandoi anul trecut iar noi suntem 3 frati ce trebuie sa facem pentru a putea beneficia de subventia pentru pamant de anul trecut fara sa facem mostenirea multumesc

 • mihai

  ce suprafata de panant trebuie pt suventie la pamant ??

 • ciobanu mariana

  as dori sa stiu pana pe ce data se primesc sugventile la ovine?
  pe anul 2012?cat de oaie?

 • Alexia

  buna ziua, sambata am aflat ca sunt mostenitore pe suprafete de fanet, pana acum verisorii mei au luat subventia…eu pot sa depun dosar nu este prea tarziu sau ce trebuie sa fac ? mentionez ca mostenire din partea perintilor mamei…am inteles ca daca depun dosar si suprafetele se suprapun se blocheaza subventia-dar verisori mei nu accepta sa ramana dosarul si sa impartim bani…multumesc

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>