Spune-ti parerea

Daca doriti sa fie adaugate noi rubrici sau ai ceva de spus in legatura cu site-ul, ne puteti scrie direct din pagina de contact, folosind formularul sau pe e-mail: primariacaragiale@gmail.com De asemenea, ne puteti contacta zilnic, de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00 la telefon 0245660332, fax 0245660423, si mai nou pe forumul nostru.

Contor vizitatori


Sustinem

o9atitudine.ro Magazin de ecologie

Penitenciarul Margineni – scurt istoric

In anul 1869, din orinul Ministrului de interne de atunci, Dimitrie Bolintineanu, manastirea Margineni a fost transformata definitiv intr-un asezamant de tip concentrationar.

Anul 1949 a marcat transformarea inchisorii intr-un asezamant modern, prin construirea unui pavilion de detentie.

In anul 1951 s-a infiintat si componenta productiva, prin construirea a trei hale de productie, cu o suprafata totala de 2500mp. Constructia Fabricii de Mobila I.L. Caragiale a fost definitivata in 1963, aceasta functionand in decursul anilor si ca un important centru de calificare pentru persoanele private de libertate din Penitenciarul Margineni si din alte penitenciare din tara, in meserii cum ar fi: tamplar universal, tamplar manual, lacuitor lemn, ambalator.

In prezent, Penitenciarul Margineni este profilat pe detinerea in custodie a persoanelor care executa sanctiuni privative de libertate in regimurile de maxima siguranta si inchis. Unitatea are in custodie persoane arestate preventiv si condamnate definitiv la pedepse privative de libertate, de regula mai mari de 10 ani.

Activitati desfasurate cu detinutii: productie la punctele de lucru exterioare si puncte de lucru interioare, deservire a unitatii, in folosul comunitatii, cultural educative, sportive si religioase, de interventie psihosociala.

Capacitatea de cazare: 1121 locuri.

Incepand cu luna decembrie 2008, Penitenciarul Margineni este profilat pe custodierea persoanelor care executa sanctiuni privative de libertate in regimurile de maxima siguranta si inchis. Unitatea mai are in custodie persoane arestate preventiv si persoane care executa pedeapsa in regim inchis.

Penitenciarul asigura prezentarea persoanelor private de libertate pe care le are  in custodie la instantele de judecata si organele de urmarire penala din judetele Prahova si Dambovita.

Asista persoanele private de libertate in vederea reintegrarii lor sociale prin organizarea de:

  • activitati educative
  • culturale
  • terapeutice
  • de consiliere psihologica
  • asistenta sociala
  • instruire scolara. Cursurile de scolarizare se desfasoara in cadrul Scolii Nr. 2 I.L. Caragiale clasele I-VIII si se desfasoara in conditiile stabilite de Ministerul Educatiei si Cercetarii impreuna cu Ministerul Justitiei, cu personal didactic asigurat si salarizat de Inspectoratul Scolar Dambovita.
  • formarea profesionala se realizeaza, in functie de optiunile si aptitudinile lor, prin cursuri de calificare si recalificare, stabilite de administratia penitenciarului impreuna cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Prahova.

In penitenciar functioneaza o biblioteca. Fondul de carte este asigurat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, din venituri proprii, sponsorizari si donatii.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>