Spune-ti parerea

Daca doriti sa fie adaugate noi rubrici sau ai ceva de spus in legatura cu site-ul, ne puteti scrie direct din pagina de contact, folosind formularul sau pe e-mail: primariacaragiale@gmail.com De asemenea, ne puteti contacta zilnic, de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00 la telefon 0245660332, fax 0245660423, si mai nou pe forumul nostru.

Contor vizitatori


Sustinem

o9atitudine.ro Magazin de ecologie

Casa Memoriala I.L. Caragiale

Situata pe DN 72 Targoviste – Ploiesti, in satul I.L. Caragiale, muzeul si casa memoriala Ion Luca Caragiale, este deschisa zilnic, de miercuri expozitie-permanenta-i-l-caragiale1 pana duminica, intre orele 8.00-16.00

Reinfiintata in anul 1979 prin efortul conjugat al profesorilor si oamenilor de cultura Ion Gavrila si Mihai Oproiu, intr-o casa construita in stil rustic, casa memoriala “Ion Luca Caragiale” adaposteste marturii scrise ale vietii si activitatii marelui dramaturg, nascut la Haimanale.
Muzeul prezinta vizitatorului marturii documentare, carti in editii princeps, fotografii, afise, mobilier de epoca, obiecte personale, care au rolul de a aduce in atentia vizitatorului viata cu framantarile si implinirile sale, ale geniului dramaturgiei romanesti.
Sunt expuse piesexpozitie-interior_11e de mobilier, manuscrise, obiecte personale, ediţii ale operelor şi afişe artistice ale pieselor lui I. L. Caragiale, jucate pe mari scene ale lumii: New York, Londra, Roma, Milano, Tokio, Paris.
Casa Memoriala “I. L. Caragiale” a fost trecuta din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Culturii si Cultelor în domeniul public al judetului Dâmbovita si în administrarea Consiliului Judetean Dâmbovita, incepand cu anul 2007.

Casa Memoriala “I. L. Caragiale”, situata în comuna cu acelasi nume din judetul Dâmbovita, are o suprafata de 550 metri patrati si a fost reevaluata la suma de 131.797 lei, potrivit unei Hotarâri a Guvernului.

Imobilul va face parte din Complexul National Muzeal “Curtea Domneasca” din Târgoviste.aici-s-a-nascut-i-l-caragiale1

expozitie-interior_31obelisc_locul-de-nastere-i-l-caragiale1

3 comments to Casa Memoriala I.L. Caragiale

  • delia

    interesant:)

  • felix gheorghiu

    numai cind ma uit la poze ma apuca plinsul de drag ce i.mi este comuna.probabil sunt patriot.si imi iubesc parinti di mija.astept cu nerabdare sa ajung acasa sa.mi imbratisez parinti.felix gheorghiu

  • Damian Cristina

    Buna ziua.Numele meu este Damian Cristina.Va rog sa imi trimiteti pe e-mail contul de trezorerie pentru plata impozitului pe teren si suma aferenta pe numele de Tudor Aurica din Ploiesti str. Postei nr.58.Totodata am rugamintea sa mi se transmita scanat pe e-mail raspuns la cererea depusa in luna octombrie(sfarsit) sau noiembrie 2012 tot pe numele de Tudor Aurica legat de titlul de proprietate pe care ar fi trebuit sa il emiteti si pentru care am adus copie dupa Hotararea definitiva de la Tribunal Targoviste.Va multumesc.

Leave a Reply

  

  

  

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>